Pomurski razvojni inštitut skupaj z Dravskimi elektrarnami Maribor skrbi za znanje mladih Pomurcev

| Murska Sobota, 10.12.2013 |

S pomočjo investitorja, Dravskimi elektrarnami Maribor, je inštitut že šesto leto zapored podprl delovanje Pomurske izobraževalne fundacije

Dr. Darko Anželj, direktor Pomurskega razvojnega inštituta (PRI), je skupaj z ViljemomPozebom, direktorjem Dravskih elektrarn Maribor (DEM), predal sedaj že tradicionalno donacijo, s katero že vrsto let podpirajo delovanje Pomurske izobraževalne fundacije (PIF), ki obsega štipendiranje mladih perspektivnih kadrov Pomurja. Tako je nadarjenim posameznikom zagotovljena finančna in svetovalna podpora, kar posledično zmanjšuje beg možganov iz regije. Donacijo je, v obliki simboličnega čeka v vrednosti 2.500 evrov, v imenu PIF-a prejel pom. akad. dr. Mitja Slavinec, predsednik uprave fundacije.

»Znanje je tista vrednota, ki loči uspešne družbe od tistih, ki jim sledijo. Obenem je vrednota, ki bi morala biti dostopna vsem, še posebej tistim z največjimi potenciali. Kot ključno vrednoto uspešne družbe ga dojemamo tudi v Pomurskem razvojnem inštitutu, saj si tudi sami prizadevamo postati stičišče znanja in prostor za izmenjavo mnenj. Le tako bomo lahko odgovorno, v duhu trajnosti, upravljali s potenciali naše regije,« sta razloge ob donaciji povzela dr. Darko Anželj, direktor PRI, in mag. Viljem Pozeb, direktor DEM.

»Današnja donacija nam v okviru Pomurske izobraževalne fundacije odpira nove dimenzije pri ustvarjanju dobrih pogojev za mlade nadarjene posameznike, katerim znanje predstavlja temeljno naložbo za njihovo življenje in obenem prihodnost za celotno regijo. Prav tako namenjena sredstva pomenijo uspešno nadaljnje delovanje fundacije, ki predstavlja mikrokozmos znanj in izkušenj pomurskega prostora, s poudarkom vzpostavitve partnerskih razmerij med mladimi in potencialnimi delodajalci. V imenu študentov se iskreno zahvaljujem za donacijo, ki jo bomo v celoti namenili Pomurski raziskovalni nagradi, katere razpis je ravnokar objavljen« je dodalpom. akad. dr. Mitja Slavinec, predsednik uprave fundacije.

Dodatne informacije:
Pomurski razvojni inštitut
dr. Darko Anželj, direktor
tel.: 02/300 57 72
e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ;
splet: www.pri-ms.si

| Nazaj na novice |

             
  
  • OBNOVLJIVI VIRI ENERGIJE
  • .
  • VARČNO Z ENERGIJO
  
  • ENERGETSKA IZRABA REKE MURE
  
  • POMURSKI RAZVOJNI INŠTITUT

Vlada Republike Slovenije je na poziv lokalnih skupnosti v Pomurju že pred časom pristopila k sanaciji in vzpostavitvi dobrega ekološkega stanja voda. Hkrati je družbo Dravske elektrarne Maribor zavezala, da ob tem preuči možnost ekološki sanaciji podrejene energetske izrabe vodnega telesa reke Mure.

>> Preberite več ...

 

 

Pomurski razvojni inštitut
Slovenska ulica 43, 9000 Murska Sobota
Tel.: 02/300 57 72
Fax: 02/526 16 82
E-mail: info@pri-ms.si